Как да лекуваме атопичен дерматит

Как да лекуваме атопичен дерматит

Хората могат да намерят атопичен дерматит или екзема, предизвикателство за лечение. Въпреки това, много лечения и домашни средства могат да намалят сърбежа, напуканата кожа, възпалението и инфекциите.

атопичният дерматит е вид екзема, която засяга около 30% от хората в Съединените щати, повечето от които са деца и юноши.

Изследванията предполагат, че атопичният дерматит засяга 1,7 пъти повече афроамерикански деца, отколкото деца на европейското потекло. Подобно непропорционално разпространение съществува и в Европа.

Човек с екзема обикновено ще изпита петна от суха, сърбяща кожа, която може да се напука, да кърви или да се зарази.

Тази статия обсъжда лечение на лечения и домашни средства за атопичен дерматит, най -новите изследвания на лечението, съвети за управление на състоянието, възможни лечения за бебета и други.

лечение за атопичен дерматит

В момента няма лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лечение за лек Екзема, но много хора намират, че симптомите се подобряват с остаряването. Леченията имат за цел да помогнат на човек да управлява симптомите на своята екзема.

Според проучване от 2015 г., редовното използване на остатъчни емолиенти за запазване и възстановяване на влагата в кожата е в основата на цялото лечение.

Третиранията за екзема обикновено попадат в две категории: овлажнители за облекчаване на сухота и сърбеж и противовъзпалителни средства за намаляване на подуването, сърбежа и зачервяването.

Хората обикновено прилагат овлажнители и анти-възпаления директно към директно към възпалените лица към възпалените препарати в директно възпаления към възпаленителя и анти-възпалените препарати и анти-възпалените материали директно към овлажнители и анти-възпалените материали директно на овлажнители и анти-възпалените материали директно на овлажнители и анти-възпалените материали директно към овлажнители и анти-възпалените материали директно в овлажнители и анти-възпалените материали директно в овлажнители и анти-възпалените материали директно кожата като кремове или мехлеми. Възможно е да се вземат някои противовъзпалителни средства устно.

Следващите раздели описват някои общи лечения за атопичен дерматит.

лечение без рецепта

a Човек може да купи определени видове лечение на екзема на тезгяха. Те обикновено се предлагат в по-меки дози от техните рецепти.> Кортикостероидни кремове като хидрокортизон за облекчаване на сърбеж и възпаление

 • таблетки за кортикостероиди, които са подходящи само за краткосрочна употреба, за облекчаване на сърбежа и възпалението
 • Оралният антихистамини дифанхидрамин (бенадрил)) , което може да помогне за облекчаване на сърбежа в някои случаи
 • лекарства с рецепта

  лекар може да предпише лекарствени кремове или перорални лекарства за хидратиране на кожата, да намали сърбежа и да облекчи възпалението.

  Те включват по -силни антихистамини и кортикостероидни кремове или таблетки. Лекар може също да предпише:

  • Локални инхибитори на калциневрин като такролимус (Astagraf XL, Envarsus XR, Prograf и Protopic)
  • Dupilumab (Dupixent), което е инжектируем immunomodulatory medication the FDA approved to treat atopic dermatitis in 2017
  • phosphodiesterase inhibitors such as crisaborole (Eucrisa)
  • oral medications such as cyclosporine and interferon

  Терапия с мокра опаковка

  Терапия с мокра опасност (WWT) може да помогне за подобряване на симптомите на екзема чрез повишаване на нивата на влага на кожата на човек.

  Според систематичен преглед и мета-анализ от 2017 г., няколко проучвания с WWT съобщават за обещаващи резултати при атопичен дерматит. Авторите на рецензията обаче предполагат, че доказателствата за WWT са по -ефективни от конвенционалното лечение с локални стероиди, са с ниско качество. Те призовават за повече клинични изпитвания, за да установят нейната ефикасност.

  За да се използва този метод, човек трябва да увива мокри ленти от плат или марля около засегнатите от екзема зони след къпане и овлажняване. Това може да помогне за поддържане на кожата хидратирана и увеличаване на действието на лекарствени кремове и овлажнители. Човек не трябва да използва мокри опаковки върху предписаните кортикостероидни кремове, освен ако лекар не съветва това.

  Човек трябва да постави сух слой върху мокрия слой, за да не изсъхне. Те могат да оставят опаковките в продължение на няколко часа или за една нощ.

  Фототерапия

  Хората с тежка екзема могат да се възползват от терапията с UV светлинна терапия. Приблизително 68% от хората с екзема наблюдават подобрение на симптомите си след подлагане на фототерапия.

  По време на фототерапията лекар или дерматолог ще свети UVB светлина върху цялото тяло, или само за засегнатите области. Тази светлина помага за намаляване на сърбежа и възпалението и насърчава организма да създава витамин D. Той също може да помогне на кожните бактерии да се предотвратят инфекцията.

  Научете повече за UV светлинната терапия за атопичен дерматит.

  Home remedies for atopic dermatitis

  Certain home remedies can help relieve the symptoms of atopic dermatitis, though people should talk with their doctor to find out the best course of treatment for their symptoms.

  домашни средства включват:

  Естествени овлажнители

  Някои естествени продукти могат да помогнат за заключване в влага и облекчаване на сърбежа. Според Националната асоциация на екземата, доказателствата показват, че следното е ефективно:

  • Какосово масло: човек може да нанесе девствено или студено пресочено кокосово масло директно върху екзема, за да помогне за овлажняване на района и да намали намаляването бактерии. Човек трябва да го използва веднъж или два пъти на ден върху влажна кожа.
  • Слънчогледово масло: Слънчогледовото масло може да помогне за подобряване на защитната бариера на кожата и да намали възпалението. Човек трябва да го прилага два пъти на ден.
  • Cardiospermum: Cardiospermum е растителен екстракт, който може да намали възпалението, сърбежа и бактериите върху кожата.

  къпане

  къпането всеки ден е от съществено значение за екземата, тъй като помага да се поддържа кожата хидратирана и предотвратява инфекцията. Хората също могат да изпробват различни видове бани за екзема, включително:

  • Бани с масло от баня
  • Бани за овесени ядки
  • Содна баня
  • Ваните за оцет

  Избелва баня може да намали възпалението на кожата и да намали броя на бактериите върху кожата, което може да намали риска от заразяването на обрива. Човек обаче трябва да проявява повишено внимание с белина и никога да не се накисва в някоя от тези бани за повече от 15 минути наведнъж.

  Човек може да иска да следва рецептата на Националната фондация за екзема за баня за избелване. В допълнение, човек трябва да използва овлажнител върху засегнатите области на кожата в рамките на 3 минути след излизане от банята, за да спре кожата да изсъхне.

  лечение за бебета

  според Националните здравни институти (NIH), екземата обикновено се развива, когато бебето е на 3–6 месеца.

  Има малко ясни доказателства за това дали екземата при бебетата е предотвратима. Проучванията предполагат, че изключителната преливане на гърди или кадри в продължение на 6 месеца може да намали екземата при кърмачета, които са изложени на висок риск с 33%. Това обаче не означава непременно, че храненето на бебешка формула ще причини екзема или ще влоши симптомите.

  Бебетата могат да влошат екземата си, като се надраскат, защото им е по -трудно да се избегне. Лечението на екзема при кърмачета и бебета е подобно на това за възрастните, като акцентът е върху прилагането на овлажняващи кремове или мехлеми и противовъзпалителни средства, които намаляват желанието да се надраска.

  човек също трябва да гарантира, че също така трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек трябва да гарантира, че човек. Стаята на бебето не е прекалено топла през нощта, тъй като потта може да влоши симптомите на екзема.

  Въпреки че няма лек за екзема, повечето деца, които имат това състояние, ще го надраснат с зряла възраст. Изследванията предполагат, че екземата изчезва в рамките на 10 години при 80% от децата и в рамките на 20 години в 95%.

  Последни изследвания

  стратегии за лечение на атопичен дерматит се фокусират предимно върху кортикостероиди и имуномодулатори като Такролимус.

  Въпреки това, изследователите търсят използването на други лекарства, които директно са насочени към специфични имунни фактори, участващи в развитието на атопичен дерматит. Тези лекарства широко принадлежат към нова категория лекарства, наречени биологични средства. Единственото такова лекарство, одобрено понастоящем за лечение на екзема, е Dupixent.

  Изследователите също търсят използването на JAK инхибитори за лечение на екзема. Тези лекарства изглежда са ефективни при клинични изпитвания при лечение на атопичен дерматит, но могат също да причинят някои сериозни странични ефекти. Необходими са повече изследвания, за да се определят най -добрите и безопасни видове лекарства, които да се използват.

  Едно скорошно проучване изследва ролята на свръхпроизводството на определени протеини, които могат да допринесат за възпалителния отговор в кожата. Въпреки че изследователите са извършили изследването само при мишки, те предполагат, че терапията с антитела, насочена към тези протеини, може да има потенциал при бъдещо лечение с екзема. Научете повече за това изследване.

  В допълнение, някои изследователи твърдят, че екземата се развива поради комбинация от генетични и фактори на околната среда, които могат да се различават от човек на човек. Поради тази причина те смятат, че персонализираното, а не лечението на бисквитки може да бъде най-ефективно при лечението на състоянието.

  Как да управляват симптомите

  хората могат да приемат различни методи за грижа за кожата, за да помогнат за намаляване на намаляването техните симптоми на екзема.

  Човек може да иска да избегне:

  • Надраскането на засегнатите райони, тъй като не надраскване помага да се намали възпалението
  • Влизане в контакт с вълна или нещо, което Може да изстържете кожата
  • Използване на силни сапуни, почистващи препарати или продукти, които съдържат аромати, багрила или аромати
  • Изтъркване на суха кожа за твърде дълъг

  Други мерки, които човек може да предприеме, включват:

  • Минимизиране на контакта с вода при миене на предмети като ястия на ръка
  • Опитвате се да не се надраскате например, като държите ръцете зает със задачи или играчки за джаджи
  • Поддържането на ноктите къси и чисти, в случай че драскането изстъргва кожата твърде много или въвежда бактерии, които могат да причинят инфекция
  • Измиване на всички нови дрехи с аромат- Безплатен детергент, подходящ за чувствителна кожа
  • Носене на свободни дрехи, изработени от памук
  • Защита на кожата от слънцето, като прикрива или използва слънцезащитен крем поне SPF 15
  • Поддържане на удобна температура
  • Ограничаване на бившия Позирането на алергени като прахови акари, цветен прашец, плесен и определени храни

  Освен това, грижите за психичното здраве може да помогне за ограничаване на пламъците. Изследванията показват, че стресът може да бъде спусък за екзема. Животът със състоянието може да повлияе и на психичното здраве на човек.

  Говоренето с медицински специалисти, приятели и членове на семейството може да помогне на хората да управляват всички проблеми с психичното здраве, свързани с тяхната екзема. Това може също да допринесе за намаляване на симптомите.

  перспектива

  Повечето хора ще израснат от екзема, но може да се върне или развива при някои възрастни. Тези с екзема често установяват, че това е продължаващо състояние, което става по -добро или по -лошо с времето.

  Често задавани въпроси

  Следните са отговори на някои често срещани въпроси относно екземата или атопичния дерматит.

  Кога трябва да видя лекар за атопичен дерматит?

  Човек може да се наложи да се свърже с лекар, ако изпитва усложнения от атопичен дерматит, като бактериални, вирусни и гъбични кожни инфекции. Това са често срещани усложнения на екземата, тъй като хората, които се надраскат, могат да въведат патогени в кожата. В допълнение, на кожата на хора с екзема липсва протеините, които се борят с инфекциите. Признаците на инфекция включват:

  • Екземата внезапно се влошава
  • области на плачането на кожата
  • Повишена температура
  • Грип Подобно на симптомите

  Мога ли да лекувам заразена екзема у дома?

  Лечението на кожни инфекции е антибактериални, противогъбични или антивирусни лекарства. При редки случаи на вирусна инфекция може да се наложи човек да отиде в болницата. Следователно човек не трябва да се опитва да лекува заразена екзема у дома.

  Как да лекувам екзема на ръцете си?

  Лечението на ръчната екзема е подобно на лечението на екзема другаде по тялото. Тя включва минимизиране на експозицията на задействащи дразнители, прилагане на овлажнител и приемане на предписани лекарства при необходимост. Носенето на ръкавици при изпълнение на задачи, които могат да причинят пламъци, също може да помогне.

  Резюме

  алкотокс най ниска цена

  Опциите за лечение на атопичен дерматит включват локални кремове, перорални лекарства, мокри опаковки, фототерапия и специални бани. Тези лечения могат да намалят сърбежа и сухата кожа и да намалят риска от кожни инфекции.

  Понастоящем няма лечение за атопичен дерматит, но лечението, домашните лекарства и съвети за управление могат да помогнат за облекчаване на симптомите. Някои от тях могат дори да увеличат времето, когато състоянието остава в ремисия.

  • Атопичен дерматит/екзема

  Contents

  Scroll UpScroll Up